söndag 30 maj 2010

Visst gör det ont

när knoppar brister - varför skulle annars våren tveka så? Boyes dikt har några år på nacken men den dyker upp varje vår. Det är ljust, ljuvt alla träd grönskar och allt är fullt av nytt liv. Då är jag som tröttast, vissa dagar är jag så trött att jag inte vill kliva ur sängen utan bara sova, sova, sova,tills våren är förbi och allt är i den vanliga lunken.

Jag vet att jag inte är ensam om att känna så men det är ingen tröst, mera ett konstaterande.Det är ingen depression jag lider av mer en (v)årlig leda som kommer att följa mig livet ut för den har varit med mig sedan tidernas begynnelse och lär inte försvinna nu.

Det är sorgligt att inte riktigt orka glädjas åt allt som sker runt om och hur naturen ändras dag för dag.Jag pratade med någon idag som kände precis det samma. Intiativkraften bara kommer inte, saker jag brinner för står övergivna på mycket svag värme och jag funderar på om jag inte skall gå och lägga mig snart.

Jag är så trött så det är inte sant och mitt upp i detta så gick jag in på mina gamla bloggportal där vissa tycks använda all sin tid att vara extra elaka och mobba varandra ut över kanten. Så pratas det om att visa empati mitt i dena dynga. Gud så trött jag är!!!!Jag förbehåller mig rätten att gnälla på mig själv i min egen blogg, så nu upprepar jag mitt gnäll:Guuud så trött jag är!!!

lördag 29 maj 2010

Snart är det visst dags säger de som vet

Är man inte både blind och döv så kan man inte undgå att veta att det är Schlagerfestival ikväll. Ingen har heller kunnat undgå att informeras om att det svenska bidraget inte klarade att kvala in en gång.

Av de bidrag jag hörde i svenska uttagningen tyckte jag själv inte speciellt mycket om det bidrag som blev vårt slutliga val.Söt flicka med ganska intetsägande låt - ett trevligt ekipage som saknade karisma, hade Anders Gernant sagt om han levat. Många ilskna svenskar har begärt festivalsgeneralens huvud på ett fat och kommit med mångahanda otrevligheter eftersom "vi och vårt bidrag" blivit ratat av resten av Europa.

Låten som sjöngs i Oslo härom kvällen av en blond flicka var vald av oss. De som röstade på henne tyckte att det var det bästa att skicka iväg att försvara de svenska färgerna. Vi som inte röstade har inget att säga eftersom vi med utebliven röstning inte erbjöd något annat alternativ till vår vinnarlåt.

Just nu börjar spektaklet för man kan nog kalla det för det. Jag skall inte se eller höra på denna irriterande dyra cirkus.Jag undrar vem som betalar allt detta i schlagercirkusen? Som jag förstår det hela så gör vi det på vår radio och tv-avgift. Varje land satsar miljoners miljoner att ta fram melodier och artister. Sedan skall allt arrangeras till stora turneeer med roddiesar musiker kläder och f*n och hans mormor.Det blir hur dyrt som helst redan innan man har fått fram sitt lands bidrag.

Den dag du tävlar i årets schlagerstad så finns alla kostnader medpackade och det kan tillkomma ytterligare rekvisita. I år hade Sverige köpt in och delat ut ljusstavar för 350 000 kr till publiken. Om man mot alla odds vinner hela festivalen då blir det fruktansvärt dyrt nästa år för då blir man nästa arrangörsland.Man får ta emot alla andra deltagareländers delegation och ansvara för säkerheten inkvartering och underhållning medan de lever divaliv fram till sångdagen. En elegant arena måste också finnas.Det är förskräckligt mycket pengar som det gödslas med för en enda kväll.

Det råder lågkonjungtur i världen och det gäller Europa också. Många deltagarländer har så dålig ekonomi så att det nästan behövs samma tråkiga åtgärder som i Grekland. Jag förstår inte riktigt vitsen med att sprätta iväg många miljoner av skattepengar på sångfestivaler även om alla gör det. Grekland är med Portugal, Spanien och Italien likaså.Valutan vinglar BNP är så ledsam att läsa om men lik förbaskat så skall det sjungas och satsas för miljoner.

Det är kanske en tröst för tigerhjärtan men det blev billigast för svenska folket på det här viset. Den söta flickan får säkert en ny chans att sjunga på en annan plats och i ett annat sammanhang. Nu skall jag gå till sängs med en bra bok för jag kommer inte att missa något i världen ändå. I morgon kommer alla löpsedlar att skrika ut RÄTT/FEL LÅT VANN!Jag kommer att informeras om tingens tillstånd vare sig jag vill eller ej.

Apropå Eurovisionsschlagerfestivalen - när införlivades Israel i Europa? Ha en skön natt, jag drar mig tillbaka till min paulun.

fredag 28 maj 2010

Gud och kulturarvet

Flera skolor här omkring har bestämt sig för att inte fira skolavslutning i kyrkan av olika orsaker. En av dessa är att många av de nya svenskarna tillhör andra religioner och får inte gå in i kyrka. Firandet skulle förläggas på Bygdegårdar ute eller i samlingssalar.

Upprörda föräldrar har startat namninsamlingar ,kontaktat tv och radio och försöker få skolledare och rektorer avskedade.Man beskyller kommuner och kyrkor för att bestjäla de stackars barnen på sitt kulturarv!?Jag vet inte hur man tänker när man använder ordet kulturarv så och dessutom meddelar att "kyrka är vår".

Allt färre går i kyrkan mer än på begravningar.Dop och konfirmation är i fritt fall,kyrkbröllop minskar också drastiskt.Många många går ur kyrkan av ekonomiska eller andra skäl och en söndag i kyrkan då trängs man verkligen inte kyrkbänkarna.

Kulturarv det är inte att skolavslutningen måste vara i kyrkan däremot står kyrkan som kulturbärare med sin anda sinbyggnad och allt som finns i och runt den.

Jag är inte religiös så det stör men skall det pratas kulturarv kan man ta med sitt barn till kyrkan en vanlig dag och betrakta alla fantastiska saker som finns. Då kan både du och ditt barn njuta av kulturarvet som vårdas av kyrkan i lugn och ro. Ring till din präst eller pastorsexpedition så ser dom till att det är öppet..Det är en strålande ide'.

torsdag 27 maj 2010

Den svenska modellen?

Jan Björklund tycker att a-kassan skall vara statlig och det har jag tyckt länge. Alla andra sociala försäkringar är ju det.När nästan 1½ miljoner människor står utanför den nuvarande a-kassan redan nu av olika skäl och vid arbetslöshet blir det staten som till syvende och sist får betala ut olika ekonomiska bistånd.

LO-chefen Vanja Lundby-Wedin är upprörd över detta och anser det är ett angrepp mot "den svenska modellen" - det gäller att man på det viset tar ifrån facken a-kassan.Hon tycker det är helt naturligt att en privatsrättslig institution som facken är, skall ha hand om en obligatorisk försäkring.

Björklund tycker att "svenska modellen" bör innebära att man har allmänna socialförsäkringar.Som det är nu är faktiskt a-kassan frivillig.Lundby-Wedin fruktar att flykten från facket skall öka om staten tar hand om a-kassan men för guds skull låt folk bestämma om sin facktillhörighet eller ej.

Staten bekostar redan nu två tredjedelar av a-kassornas kostnader och står även för socialbidrag åt arbetslösa som inte är med i a-kassan. Jag håller med om att alla socialförsäkringar skall vara allmänna och inte anknutna till andra sammanslutningar - varken intresse eller politiska föreningar skall färga detta är min mening.

Jag tycker och har tyckt länge som Björklund och jag hoppas att det kan bli så i praktiken också. Facket är en intresseförening inget annat och den skall inte kopplas med en socialförsäkring där det faktiskt kan spela roll om man är aktiv i facket och på vilket sätt man är det. Svenska modellen skall inte betyda tvångsanslutning tycker jag-

Go for it Björklund!!

onsdag 26 maj 2010

Kalabalik i lägenheten

På förmiddagen fick jag oväntat besök - Den Vackra Fru Johansson kom förbi för att lämna morsdagspresent. Det var en mycket fin väska jag fick. Hon hade med sig Bruno den larvige labradoren som är snart ett år och en yngling med svajig gång och rytmiskt dunkande svans.

Surögda Ester sov sin skönhetssömn i husses kalsonglåda och missade totalt att vi fått gäster.När hon vaknade och tassade i väg till sin toalett så vände sig ett stort brunt monster om från hennes nylänsade matskålar och kastade sig fram för att leka med henne.

Våra mattor åkte iväg ut i hallen och bildade en vall mot ytterdörren.En nyvaken randig katt försvann på en nanosekund under soffan med en brun hund efter sig som försökte komma under samma soffa.Snacka om kattabalik när Ester med en välriktad höger gav Bruno fartränder över hela nosen samtidigt började hon morra så grovt och högt så det hördes i hela lägenheten. Ett morrande som slog mot väggarna med dov olycksbådande klang. Bruno var så glad när han försökte gräva fram sin nya kompis så han välte soffan.

Vi bar ut den glada hunden ur det rummet och lät Ester läka sina franska nerver bakom stängd dörr.Vi fikade och sedan försvann dottern och hunden mot sitt hem.

Det dröjde mycket lång tid efter att vi öppnat rumsdörren innan Ester sakta stack ut sitt huvud genom dörröppningen och sedan tog ett försiktigt steg i taget.Lägenheten är noggrannt genomsök nu, det finns ingen hund vare sig i garderoben, de andra rummen eller under diskbänken. Ester har kolla och dubbelkollat överallt och sitter nu på balkongen och är sur - på oss. Vi skall ha ut för att hennes dag förstördes av en glad och framfusig labrador och ingenting hjälper - vi är i onåd något alldeles fantastiskt och bara tiden får verka för oss så kanske man nådigt får klappa katten.

Vi ser tiden ann eller också får vi göra som maken föreslagit - vi får köpa färska räkor.

tisdag 25 maj 2010

Att döda sina drakar

Alla har vi saker vi har mer eller mindre aversion mot. Vissa av dem kan förorsaka både psykiskt eller fysiskt lidande för den som är ansatt av det. En del har fobier mot allt och alla - en del äter mediciner eller använder olika terapier men jag är inte funtad på det viset.

Terapier oavsett om det kallas KBT eller individterapi så är det inget för mig. Alla besvären är ju mina egna demoner som orsaken finns i mitt eget varande och det jag utsatts för av händelser och människor. Jag tror att man kan göra massor åt sin egen situation själv och om man känner efter så finns det ingen som dött av att se sina inre fasor i ögonen , och det spelar ingen roll om det gäller att gå till torget för någon med torgskräck eller att räkna mynt för någon med bacillskräck. Dessa handlingar dödar inte även om de är obehagliga för dem det gäller.

Vanliga så kallade läskiga saker är jag nyfiken på och måste prova - första året bungyjump fanns i Sverige så nog provade jag.Jag körde motorcykel som 16åring en 175kubikare, och jag har provat forsränning och bergklättring och jag vet att jag klarar det även om jag inte tjänade stilpoäng på det jag gör.

Något jag avskyr är att med många tusen andra köra stora racet genom stora köpcentra ,det påminner om en gigantisk myrstack men den riktiga myrstacken är strukturerad men inte centrat. Allt är uppbyggt för att alla skall köpa massor och lockas till impulsköp av strategiskt utplacerade varor. Jag undviker dessa ställen för det är inget för mig, men jag kan gå in där och jag har gjort det. Det var självklart att följa med min dotter när hon ville ha med mig som smakråd - jag skulle aldrig avstå när min dotter frågat mig aldrig. Om den Vackra Fru Johansson anser att min synpunkt är viktig då går jag till helvetet för henne - utan asbetsdräkt t o m. Jag dog inte där i affären även om jag inte satt upp det som det bästa den dagen.Den draken är i alla fall död nu och jag vet att det är totalt ofarligt att gå dit även om jag inte kommer att springa där frekvent i framtiden.

IGÅR DÖDADE JAG STORDRAKEN. Tiden efter min dotters död så fick jag svårt för många saker som jag förknippade med hennes död.Anblicken av en ambulans eller ljudet av den fick mig att gråta hejdlöst och polisbilar gjorde mig nästan hysterisk. Det lyckades jag bota mig från genom att tjata mantrat :DE STÅR FÖR GODA SAKER-DE STÅR FÖR GODA SAKER. De funkade till slut och de problemen är borta.

Platsen där bilen körde in i ett träd när dottern dog den undvek jag på alla sätt. I början kunde jag åka en omväg på flera mil för att slippa se platsen där min flicka dog sedan lärde jag mig att passera den utan att bryta ihop.

Igår stannade jag till, gick uppför den lilla slänten och fram till den punkt som björken stått. Den sågades ner direkt efter olyckan men det finns en liten stubbe kvar efter denna långa tid och jag sträckte fram handen och klappade den. Det var en alldeles vanling träbit jag kände på och inget annat. Då hörde jag min dotter skratta i vinden och jag visste att jag dödat den värsta av drakar.

Inga drakar skall hädanefter få beskära mitt liv, det är alldeles för kort för det. Jag tror på människans inbyggda möjligheter till självhjälp och att man vet faktiskt inte hur man fungerar innan man provat, förutsätter man att saker går åt helsefyr så gör dom det. Jag klarar ine allt här i världen men definitivt mer än man tror och så är det säkert för alla.Prova och utmana dina egna fasor.

söndag 23 maj 2010

Idrott är bra för hälsan

Stora idrottsföreningar har haft problem med huliganer i många år. Man har haft fanatiska anhängare och fans som i sin förenings namn anser att alkohol och sport är en bra kombination.

Klubbar har slitit hårt med att få bort stämpeln av denna öldrickande och slagsmålsbenägna aktivitet som sker runt arenor av olika slag. Idrottsförbunden har straffat klubbar med att man inte får ha åskådare vid matcher och därigenom försvinner massor av pengar från klubbkassorna. Samtidigt döms dryga böter ut för klubbarna som bråkstakarna tillhör. Man försöker med alla medel få till en separation mellan kulturen att supa skallen av sig, banka skiten ur den som kommer i ens väg och att titta på hockey eller fotboll.

Detta lovvärda uppsåt är fint och bra men jag undrar om man försöker att flytta fokus och skådeplats från det offentliga rummet till hemmes istället.När du supit dig dyngrak framför tv så puckla på varandra inom hemmet väggar.

Hockey-VM har just gått av stapeln i Tyskland och reklamavbrotten från huvudsponsorerna i svensk tv i kanal 6 är följande: Heiniken öl - tjejerna faller i trans över klädgarderoben och killarna över ett kök knökfullt med öl. Norrlands Guld - en älg skall bli blå för rätt temperatur?? Slutligen TT öl i olika snygga förpackningar.

Jag dricker öl själv då och då men här förknippar man hela tiden idrotten med alkohol genom sponsringen och inklippta reklamfilmer. Förr skulle det man visade ha ett naturligtg samband med programmet man visade men det behövs inte längre.

Det är klart att ingen är intresserad av ortopediska förband, tandproteser och inplantat men kanske man kunde ge lite annan creed till våra svenska gladiatorer.Att sport skall sponsras med sprit tycker jag är fel, men alla har rätt till sin åsikt men hör gärna av er om ni tycker annorlunda.

fredag 21 maj 2010

Livets höjdpunkt måste väl vara en sko-outlet

Skor det älskar jag att köpa, det bara är så. Att finna en out-let är guld värt när kassan och passionen för skodon inte är samkörd. Jag har bejakat djuret inom mig med att köpa stilettos som var leopardmönstrade och helt underbara. Min kompis Staffan som har öga för fashion föreslog en body i samma mönster och lacktights till så skall jag slå ut hela surven i "Sex and the City". Ideen tilltalar mig något fantastiskt.

Jag har köpt kilklackade rosa/grön blommiga espandrillos med knytband och maken har fått läckra seglarskor. Vi är så nöjda så det är inte klokt - i alla fall så var jag det tills jag kom hem och konstaterade att jag köpt tre par skor för priset av vad en! sko skulle kostat mig även om jag inte köpt något dyrt par - jag hade köpt för lite skor i förhållande till pengarna jag haft med mig!!!!!

Jag har fått en löneutbetalning för att jag vikit ut mig så trots att jag lagt undan några tusen till semestern så har jag lite pengar att spendera på mig. Det är faktiskt roligt och ser man till att underhålla sina klenoder(min kropp) så blir det hur roligt som helst att shoppa loss även i det lilla.

Mannen i mitt liv är inte trakterad av att gå på shoputflykt mer än max vart annat är och då skall det vara ett par svarta Reebok joggingskor som skall köpas. Staffans man Karl vill inte heller handla för han vill syssla med sin segelbåt så Staffan och jag sticker mot Out-leten sedan för skofrossa. Jag skall köpa mig ett par höga Doc Martenkängor, ett par knallgula högklackade skor och ett par blekrosa dito och det kommer inte att kosta mer än vad ett par joggingskor i billigt utförande gör.

Staffan den raringen har lovat att sy om min Djävulsrock till en snygg swagger med huva eller stor krage. Till den skall jag ha röda grovstickade tights och doc M-kängorna ,röd halsduk och handskar.

Jag litar helt på Staffan och han har bestämt att till min rosa rosenväska bör jag ha ett svart glittrande och dramatiskt fodral, svarta strumpor och rosa skor. Ett rosa snyggt halsband och en rosa slinga i håret så är jag fulländad.

Gula skor kan man ha till så mycket enligt Staffan och jag tror obetingat på honom. Känner man Christer Lindarw och kan skilja på olika engelska tweeder bara genom att känna på dem då är det mitt modeorakel som står där.

Det är synd att det inte finns en väskout-let för att få mig att fullständigt gå shoppingbananas, men det skulle förmodligen få till och med Staffan att vackla som stöd under mina raider. Jag ser fram mot att åka till London sent i höst med en god vän och det gör Staffan grön av avund. Han kan tänka sig att åka med som handbagage men ett handbagage på närmare tvåhundra kilo blir svårt att baxa ombord.

Det här blir en bra dag det har jag bestämt mig för. Först skor med Staffan sedan öppnandet av en Frödingutställning, hockey och på det en god köttbit med lite vin så blir det kalas att vara jag och gubben. Jag skall skriva om projektet "kvinna till kvinna" för moderatkvinnorna innan dess och sedan så beställer jag en bybarnmorska genom Action Aid till min mamma i födelsedagspresent.

Livet är en enda prioritering men just nu flyter det på fint.Det gäller att ha handen öppen för att fånga de guldkorn som faller från himlen - det skall jag försöka att göra.Mitt liv går inte i repris och jag föredrar att vara ett original framför att vara en dålig kopia av den grå massan.

torsdag 20 maj 2010

Otacksamma kattskrälle!

Vår katt den Surögda Ester fick samtliga sina nio kattliv räddade igår och det enda jag fick var hennes mycket griniga uppsyn till tack.Jag tillbringade hela gårdagen med att investera tid, pengar och uppfinningsrikedom för att skydda henne från en säker död.

Sista dagarna har Ester vår katt vågat sig ut på balkongen för att försiktigt iakttaga sin omvärld och sina ovänner - skatorna. Djärva dagar har hon suttit på bordet där ute och förenat nytta med nöje genom att både sola och sköta skatspaningen helt på egen hand.

En katt som vrålar ut sin rädsla medan hon balanserar på ett runt smalt balkongräcke kan skrämmas vem som helst och det gjorde både husse och matte livrädda när de tittade ut på sin ögonsten.Det är mycket fallhöjd med tio meter och vi såg henne möta en säker död om hon föll från den höjden. Jag smög mig sakta mot katten medan jag utstötte små lugnande ljud fast jag inombords höll på bryta ihop. Katten vaggade oroligt och jamande för att hålla balansen medan jag sakta sträckte mig fram för att greppa Ester så säkert att hon inte föll.

Exakt när jag fällde mig framåt för mitt livräddargrepp satte Ester allt på ett kort och kastade sig mot min trygga famn. Järnvägar vad ont det gör när en skräckslagen katt landar med samtliga klor utspärrade på bröstet och magen på mig (samma klor som skall klippas på kattspa't idag).Husse fick pyssla med intensiv kattkbt medan jag fick ta hand om mig själv och min strimlade lekamen - husses prioritering när det gällde familjeomvårdnad låg helt på vår "stackars" puma.

När jag var desinficerad och hade fått på mig en hel tshirt så insåg jag att vi(jag) måste näta in balkongen för att hålla katten vid liv.Karlstads stad är nu inventerad efter något sorts nät utan att jag fick tag i något. Räddningen i nöden blev som vid många andra tillfällen gubbdagiset CO.Där köpte jag två stycken komposthållare 450 liter som består av fyra sidor galler som skall sättas ihop till en fyrkantig behållare. Med en påse buntband så fäste jag ihop dessa till långa nätlängder och sedan fäst dessa i balkongräcket med mera buntband.Några krokar i väggarna fullbordade uppfinningen.

En hel dags innovativt slit har nu fått mannen i mitt liv att få något stirrigt i blicken när han tittar ut - Ester har lagt sig i garderoben och vägrar komma ut. Jag känner det nästan som kritik mot mig med deras tystnad och beteende men jag vet inte. Jag tycker jag lyckats bra med min skyddsnätning men ingen annan har nämnt något om den (maken vågar troligen inte)- Det känns som en bekräftelse i luften på tesen - OTACK ÄR VÄRLDENS LÖN - just här och nu.

onsdag 19 maj 2010

Jag skulle fria om jag inte var gift och han med -på var sitt håll

Jag har funnit en underbar ödmjuk man i spalterna .Han är inkännande trevlig och hänsynsfull på alla vis. Synd att jag är lyckligt gift och han med med våra respektive. Skulle jag ändra mig så kommer ett frieri direkt.

Ni förstår väl att jag återigen läst Johan Hakelius senaste krönika där man får ett fint citat,veckans läxa och något som kallas för FÖRRESTEN. I detta "förresten visar Hakelius hur fin och förstående han är.

Han skriver så här: Förresten bojkottar Lars Ohly journalister som nämner att hans son går i en friskola som drivs av ett privat företag.Jag tycker man skall respektera att Lars Ohly inte vill att någon nämner att hans son går i en friskola som drivs av ett privat företag.Därför tänker jag inte påpeka att Lars Ohlys son går i en friskola som drivs av ett privat företag-

Förstår ni varför jag älskar Johan Hakelius? Fin och hänsynstagande till max.

tisdag 18 maj 2010

Borde fattat att det var någon hake med det priset

Åkte och storhandlade på förmiddagen för jag har vårdnaden om min vän LGs bil igen.Kattsand toapappersbal och annat som är bängligt att ta på bussen var bara att stuva in i den gamla pärlan. Frysta saker är bra att köpa vid ett sådant tillfälle för de hinner inte tina om man tar raka spåret hem och det skulle jag göra.

Den här affären som jag frekventerade har en korg med utgående artiklar som jag brukar botanisera i. Fynden kan vara allt från yllesockor i konstig färg, plasttandpetare eller kakor som skall få en annan förpackning eller burkar som tappat etiketten.

Mitt fynd blev en hårfärgsförpackning som innehöll bambuextrakt skulle bevara glansen i mitt hår som enligt märkningen skulle ge mig en naturbrun färg.Priset var endast 40 kr.Bambuextraktet var det som fick mig att slå till (och priset spelade också roll).

Nu sitter jag här och får tillstå att bambuextraktet har givit mig ett hår som är lent som hö och glansigt som det också. Jag hade ingen aning om att NORMALBRUNT betyder KOMMUNALBEIGE men det är den färgen det blev.

Jag ser jäkligare ut än vanligt och är lite lagom förbannad på mig själv och mitt fynd. Trots allt får jag se positivt på det hela - det var jäkligt billigt att få tillfälle att ställe till mig så.

Får försöka göra fler fynd i andra färger i morgon för så här kan jag inte se ut.

söndag 16 maj 2010

Stulna dagar

När det gäller en själv och ens egen intressesfär så går väldigt sällan logik och känsla hand i hand. Det där speciella kan förstöras fast man inte vill det - det bara blir så.Jag har förstått att den är en vanlig känsla hos gemene man trots att de inte är trångsynta på något vis.

En vän till mig sa till en annan vän att hon visste när han fyllde år för det gjorde han på hennes sons dödsdag. Det kändes så fel för henne trots att hon logiskt förstod att den dagen inte "bara" var sonens dödsdag utan var en dag som så mycket annat skedde i världen. I en hennes värld var det dagen hon förlorade en son.

Min ena bror hatade sin födelsedag - han föddes på annandag jul och var övertygad om att ingen kom ihåg att han fyllde år - bara Jesus räknades och födelsedagskalas för brorsan var det inte tal om då alla släktkalas då var för att fira julen. Födelsedagspresenterna kändes som sparade julklappar för det var alltid julklappspapper på dem.

För snart trettio år sedan födde jag min andra dotter. En flicka som var lika vacker som sin storasyster men så olik henne till både utseende och kynne som det bara gick. Den dagen lillasyster fyllde 19 år hade vi beställt bord på travrestaurangen och vi hade ordnat stallkort och hon skulle få träffa Stig H Johansson också då hennes stora intresse var travhästar.
Storasyster omkom den dagen i en bilolycka, bilen kördes av storasysters fästman(rattonykter) som också hade sin födelsedag den dagen.Lillasyster har sedan dess känt att hennes födelsedag försvann och blev den dag som storasyster dog - ingen annans dag och definitivt inte hennes.Fästmannens födelsedag blev för honom dagen han blev mördare och så sa och kände han tills han tog sitt eget liv.

Sveriges kronprinsessa gifter sig 19 Juni och det är precis den dagen som jag födde min andra dotter, storasyster dog och hennes fästman fyllde år och blev en"mördare".

Jag känner mig som jag blivit utsatt för ett personligt intrång i min värld och jag får dåligt samvete över mina tankar trots att jag vet att allt i Universum inte cirkulerar runt mig och de mina. Jag önskar vår blivande drottning och hennes tillkommande allt gott det gör jag. Samtidigt är jag en liten ynklig människa som vill skrika : GE FAN I VÅR DAG ,DEN ÄR UPPTAGEN! Så liten och ynklig känner jag mig och ingen logik i världen tar bort den känslan.

Inga snälla försök att jag skall få en annan syn på denna dag har fått mig att falla till föga. Uttalande som glädje tvättar bort sorg biter inte på mig och det är så jag känner om denna dag.

Denna speciella dag är helt enkelt full upp till randen av alla sorters minnen och känslor det går inte att få in mer den dagen helt enkelt. Min familj var dessutom först att fylla den dagen.

Som den fullblodsegoist jag är så har jag nu bara en enda önskan som jag nu plitar ner här: Snälla söta Victoria Bernadotte skulle du inte kunna gifta dig en dag tidigare eller senare? Det har blivit ett förbiseende i planeringen förstår du,ditt datum är redan upptaget hela dygnet av saker som inte går att flytta på.Jag vet att jag är sent ute men det kanske går att styra upp än då.

Jag raljerar inte men det känns som det känns och det kan inte ändras på. Vissa dagar är ens egna och ingen kan ta ifrån någon den tanken som ryms inom en själv. Denna dag innehåller både enorm glädje och enorm sorg och det kommer den att göra för alltid.Min dag är stulen men kommer att bli en glädjens dag för en ung kvinna och en man hoppas jag. Bestulen känner jag mig i alla fall när jag tänker på datumet.

fredag 14 maj 2010

Lova runt och hålla tunnt

V har haft sitt partimöte nyss och denna helgen är det MP som har det. Det måste vara svettigt att vara partiledare eller taltratt vid sådana tillfällen.

I sitt samarbete med S har man kommit överens med detta partiet att vissa gemensamma frågor skall föras i Salladspartiet och man är så eniga i sitt tagande och givande för att tillsammans kunna få makten och få ministerposter för sig och sitt parti.

Många sakfrågor som Ohly gått med på att driva gemensamt med S och MP har medlemmarna i hans parti rösta mot - och det är medlemmarna som bestämmer. Den här helgen så sker samma sak i MP. Det Wetterstrand och Eriksson gått med på som en del i den rödgröna sammanslutningens sakfrågor som skall drivas - röstas ner av medlemmarna.

Det måste vara svettigt för de huvudallierade i S att se hur argument efter argument för en gemensam valseger bara försvinner och föredrag bryts. Väljare måste också fundera på de agerandes ärliga uppsåt - skall man tro på vad som lovas av partledare och taltrattar eller skall man tro på vad partimedlemmarna i de olika partierna vill? Är det demokrati som gäller överallt i partierna eller är det ledarnas våta dröm om makt som skall gälla?

Tomas di Leva undrar "Vad skall jag tro på...."- jag instämmer i den undringen.

Varför är det så självklart Baylan?

I går visade Rapport hur pengar används för svenska partiers valarbete. M vill inte redovisa om eller vilka sympatisörer som kan ha gjort en donation till valkassan och det får S så ont i ögonen av.

Jag vet att förr kunde man i valtider se i lokalpressen(S) här där jag bor något som troligen hette valstafetten. Där stod i bokstavsordning namnen och adresserna och gåvosumman på de som skänkt något till s-kampanjen. Ex. Anna A-son Avägen 1 - 200 kr, Bertil B-son Bvägen 2 - 500 kr.........Det var en försvarlig mängd varje dag som exponerade sig med sin partitillhörighet och hur mycket de gav. Jag tyckte och tycker fortfarande att det är var och ens ensak om och hur mycket man vill ge i ett sådant här race. Jag upplevde att det måste kännas lite skrytsamt att vara med i den tabellen och dessutom pressande för de som inte hade en möjlighet att ge den där hundringen för att visa att man var en äkta sosse som vill vara med i kampen.

Var och en har rätt att ge om man vill men det skall inte vara ett tvång eller givande som skall glänsas med och jag tror inte att man kan köpa sig politisk makt i ett svenskt parti även om du är mycket förmögen. Alla bidrag skall alltid vara frivilliga oavsett om det gäller pengar eller din tid - du kan arbeta i valrörelsen även om du inte har pengar - du satsar helt enkelt av dig själv och med din tid och kunnande.

Så dyker Baylan upp i rutan och är så rättrådig och pratar om hur man redovisar valkassan och säger att man har ju bidrag från fackföreningarna. De går in med donationer till Ss valarbete varje valår - då blir jag så förbannad varje gång han säger så så att jag exploderar. Det är faktiskt medlemmarna i de olika facken som betalar detta med fackavgiften. Hur många av alla fackanslutna vet det? Hur många i dessa tider vill det och är verkliga anhängare till den socialdemokratiska ideologin? Hur många av fackanslutna är tillfrågade om de vill stötta sossarnas valarbete? Det här liknar inte demokrati, det liknar sjuttiotalets tvångsanslutning till socialdemokratin när man gick med i facket.

Fackförbund är inte en folkrörelse som skall stötta ett speciellt politiskt parti - det är en förening som skall tillgodose sina medlemmars intressen på arbetet inte använda medlemsavgifter till att välja partitillhörighet åt dem och det skall inte vara kutym eller gammal hävd att använda medlemspengar så när inte varenda medlem har givit sitt medgivande till det.

Jag vänder mig inte mot att pengar används till valarbete i S - jag vänder mig mot att de skänks bort till ett partiarbete över huvud taget. Jag vill veta vem som sanktionerar detta och då bryr jag mig inte om det går 1 krona eller 100 kronor från varje medlem till valarbetet i S, jag vill rubricera det som förskingring eller egenmäktigt förfarande med medlemskassan.

Återigen så vill jag ha en ordentlig förklaring från Baylan hur det kan få vara så här och varför han som tidigare tycker det är självklart att fackmedlemmar skall bidra per automatik till valkassan i S. Gör medlemmarna i Hyresgästföreningen det också? Folkrörelse som folkrörelse.

Jag vill ha svar nu och inte ett svar av typen :Det har alltid varit så! Det är inte längre så tycker jag. Det är inte försvarligt att ovetande medlemmar skall betala partipropaganda utan att i många fall veta om det - gör något åt det nu, för det här liknar stöld av organiserad sort och det är fult och olagligt.

Gör något nu Baylan , du som vet och kan.Voffö gör ni på detta viset?

torsdag 13 maj 2010

Mina egna tankar om vad som är en hjärtefråga i valet.

Jobb bidrag välfärd, det är ord som man hör varje dag i kampanjen som dragit igång. Det pratas solidaritet och in- och utanförskap som något allmänt mantra när inte tak skall höjas eller klyftor skall tryckas ihop. Det enda jag hör är dåligt underbygd retorik och pajkastning - och det får mig bara att sucka. Vuxna välbetalda människor som slåss med käftarna om vad de skall göra med dina och mina pengar om de vinner valet - rättare sagt om vi låter dem vinna valet om vår framtid och våra pengar.

Jag år nominerad till valet både i kommun och landstinget och ursprungligen ville jag om jag blir invald syssla med kultur och byggnadsbevarande. Kultur är viktig men jag har tänkt om kapitalt vad jag vill göra trots att jag har epitetet MODERAT och därför är klassad som empatilös bitterfitta på bloggen jag tillbringade min tid förr.

Vad skall ske med åldringsvården oavsett vilken regi den bedrivs i?Skall vem som helst få arbeta med våra äldre? Skall åldringsvården få kosta mera och vem sätter normerna? Skall det vara samma bestämmelser och utbildningskrav på personalen på kommunala och privata boenden liksom i hemtjänsten där det finns samma valmöjlighet när det gäller vårdgivare?

Det är sådant jag vill gå till val med och som jag kan göra något litet med - och jag hoppas bli invald.Den som lever får se.

Till att börja med anser jag att det är vår skyldighet att se till att de äldre som behöver någon vård eller stöttning i åldrevården skall ha rätt till den och att den får kosta det den gör.Den skall vara bra ,exclusivt utformad för de äldre. Varje stad skall ha en geriatrikmottagning där ordinerande läkare (utbildad specialist i geriatrik) har tillsyn och förskrivningsansvar för äldreboendena.H*nskall också gå rond då ock då, för att se de boende med egna ögon och även ändra medicinering och annan terapi.

Personalen skall vara där inte för att de behöver tjäna extra när de studerar eller för att inget annat stod till buds. Samtliga i personalen MÅSTE ha utbildning inom vården och vidareutbildas hela tiden. Administrationen behöver inte göras av en sjuksköterska det kan en kanslist eller ekonom utföra om man bara ger denne ramarna och förutsättningarna för hur det skall skötas.

Stimulerande tid för personal och den åldre skall avsättas och vara ett krav på att utnyttjas. All personal skall tycka om sitt arbete - vilja arbeta med de äldre och trivas med det. Trivsel smittar och är lätt att leva med för alla det berör.

Ingen i personalen får glömma att de faktiskt är anställda av de gamla de sköter och/eller deras anhöriga.

Jag vill ge alla äldre trots sjukdomsbild god , stimulerande och kärleksfull vård. Alla har rätt till bra levnadsvillkor även efter livets middagshöjd och det får anhöriga och vänner att också må bättre. Vi måste ha råd att ge våra gamla en värdig ålderdom oavsett vem de är eller var de är så länge de lever.

tisdag 11 maj 2010

Surögda Ester - vår egen lilla husterrorist

Vårt älskade kattskrälle har bott in sig ordentligt nu så vi är helt införstådda med att hon residerar över 3 rum och kök - och oss två. Vi tillhör servicepersonalen och vet vår plats.

Våra fönster är dekorerade med nosavtryck och blommorna för en tynande tillvaro efter att ha åkt i golvet ett okänt antal gånger. Men det får vara så.

Balkongen är underbar , solig och varm och bra möblerad med en trämöbel. Det är svårt att sitta i stolarna för Ester har använt dem till att klösa på och de är så flisiiga nu. Bambujalusin har fått ett fult titthål efter Esters senaste slöjdarafton därute och den är bortom all räddning - jag skall ta ned resterna av den vid tillfälle.

Vår lilla solkatt sover nu på balkongbordet och ha ingen aning om att nästa vecka händer allt hemskt som tänkas kan henne- Jag har ringt till kattspat så nu blir det pälsvård d v s hon shamponeras borstas och fönas. Kuren avslutas med nagelvård - hon får yttersta klospetsarna klippta och hon hatar varje sekund av det. Hon blir väldigt fin och mycket tillgiven efteråt. Jag kommer och befriar henne från kattorteraren som hon ser det när jag hämtar henne. Man får hoppas att hon aldrig får veta att det är jag som betalar för behandlingen, då skulle jag hamna i livslång onåd.

måndag 10 maj 2010

Är Lars Ohly hur smart som helst?

Salladspartiet har kommit fram till att alla ska ha rätt till heltid och det är lovvärt för den som vill så.Man har också lovat att skapa massor med nya arbete och även det är en fin idé.

Lars Ohly är ännu mer konstruktiv i sitt tänk och kunde i och för sig kommit fram till en lösning på båda problemen, när han krävde 6 timmars arbetsdag på sin partikongress. Tre gammaldags åttatimmars arbete blir faktiskt fyra nya arbeten med den matematiken, 3 x 8= 24 eller 4 x 6= 24. Spendido om inte arbetsgivaren blir tvungen att betala ytterligare skatter och avgifter för den nytillkomna anställde. Mera ledsamt är att arbetstagaren säkert vill få ut samma lön som tidigare även om timtiden minskar. Peps skulle sjunga om falsk matematik i detta fallet även om han delar Ohlys politiska grundsyn.

Om Mona Sahlin fortsätter att tjata som en papegoja om KLYFTOR så kommer snart att importen av sydfrukter att gå ner till noll och vi sätter nationer av fattiga apelsinplockare på bar backe för att vi får en så stark avesion mot dessa frukter. Hon är inte solidarisk med dessa stackare i andra länder, men hon får mig att tveka vid fruktdisken när jag ser Sahlinfrukter i alla färger som skriker att klyftorna förstör. Jag slutar att köpa apelsiner efter detta budskap om klyftor.

Jag förstår mycket väl att det är svårt att få ekonomin att gå ihop för människor och absolut för ensamstående föräldrar. Vad jag inte förstår är varför Agenda igår när man presenterar fallbeskrivningar bara tar med att det inte går ihop för folk men man berättar inte vad och vilka inkomster man har så att tittaren själv kan se om det är rimligt.

I gårdagens Agenda berättade en konferencekoordinator, heltidsanställd sedan 10 år ,ensamstående med ett barn, hon berättade om hur hon inte skulle klara något om inte hon fick "ekonomiskt understöd" från sina egna föräldrar. Varför tar man inte upp vad hon tjänar i månaden,får i underhållsbidrag och barnbidrag. Har hon så låg lön bör hon få hyresbidrag också och definitiv ska hon be facket om hjälp att löneförhandla.

Som sagt jag VET säkert att det kan vara hur jäkligt som helst att få det att gå runt men låt oss som ser programmen anförtros egen tankeverksamhet och servera inte silad eller fragmenterad information åt oss . Det verkar bara som om tv söker skapa indignation hos tittarna och jag blir sur när jag får "sållat"gods i rutan.

söndag 9 maj 2010

Min dotter är inte klok - men det är inte jag heller

Jag fick presenter på min födelsedag och alldeles för många dessutom - men det är roligt att få dem trots det.

Av de saker som min dotter Den Vackra Fru Johansson gav mig var en väska som hon fyllt med blandade krämer och kosmetika. Jag är inte säker på om hon tycker att jag är skrynklig eller om hon vill förebygga det för det fanns med en skamligt dyr "ögoncreme mot rynkor". Den lilla tuben innehåller dessutom Sophorin - som låter som något sällsynt påhittat från något obskyrt laboratorie på okänd plats.

Ingen vettig människa går på sådana försäljningskampanjer och jag behöver ingen sådan kräm , jag har inga rynkor så det så.

Vad gör man som mamma och födelsedagsbarn med en sådan present?Naturligtvis provade jag den (rent vetenskapligt alltså). Nu vet jag säkert att Sophorin det är det samma som min barndoms Björnklister som jag med förkärlek åt. Skulle aldrig i mitt liv våga äta denna smörja, aldrig på min tid.

Mina ögon tittar nu ut ur två hål av skrynkelkantad hud och mina ögonfransar av avfallit från tron att de skall sitta runt mina ögon och försvunnit. Dottern förnekar att det är så men jag tror att det av misstag hamnat en tub anusblekningssalva i min kartong. Jag ser inte klok ut!

Jag älskar min dotter förbehållslöst men hur kunde hon göra mig detta? Hur fasiken kunde jag gå på något så korkat?Hur kunde jag?

fredag 7 maj 2010

Hyresgästföreningens lönepolicy

Den utmärkta publikationen Kyrkans Tidning gör just nu en granskning av ideella sektorn i Sverige. Veckans granskning handlar om Hyresgästföreningen.

Föreningen skapades precis som fackföreningarna för att kunna hjälpa sina medlemmar mot orättvisor vid i detta fallet hyresvärdar och hur hyresgäster kan behandlas av dessa vid hyressättningar och problem som gäller boendet. Det är en förening med rötter och fortfarande stadigt förankrade i arbetarrörelsen.

En del av rörelsen har att förhandla med 302 kommunala och 45 000 privata fastighetsägare om hyror och boendet för sina medlemmar och detta görs av välutbildade och välbetalda ekonomer, jurister och andra handläggare. Detta är den profssionella biten och det är inte konstigt att dessa betalas väl för sin kompetens och arbete.

Hyresgästföreningen är en ideell förening och räknas till folkrörelsen. Ute i Sverige arbetar mer än 15 000 förtroendevalda i lokalavdelningar av Hyresgästföreningen utan någon ersättning alls.Det blir svårare och svårare att att få någon att ställa upp,till förbundstämman finns det motioner om att man skulle få sin medlemsavgift efterskänkt som förtroendevald (ca 900kr/år)i lokalavdelningarnas styrelse- detta kommer med säkerhet att avslås.

Förbundets toppar sätter sina löner själv vid styrelsemöte så det gör inte medlemmarna vid någon stämma.Ordförande Barbro Engman har heltidslönen 105 000kr/mån och om hon väljer att lämna uppdraget i förtid så får hon 90% av det i 2 år. Förbundschefen Jan Johansson har 102 000kr/mån.Förbundsstyrelsen har hittills sagt att Barbro Engman skall ha högsta lönen men inget av de 150 stämmoombuden har varit tillfrågad eller varit med i dessa lönesättningar.

Hyresgästföreningens har 4.3 miljoner i ledningskostnader om året och sticker ut rejält om man ser att en så stor ideell organisation som Riksidrottsförbundet har 2,5 miljoner för samma sak.

Svårigheter med att få gräsrötter att arbeta ideellt har gjort att 25% av lokalavdelningarna i Sverige har lagts ner eller slagits ihop med andra på de senaste 12 åren .

Jag undrar hur många hyresgäster som vet hur orättvist man sköter om Hyresgästföreningarna lokalt och vad man betalar för med sin avgift. Den professionella biten är helt okej och den skall givetvis betala för sina yrkesmän det är självklart. Jag vill inte vara med om att betala en ideell organisations styrelse med topplöner satta av dem själva - inte på några villkor.

Karlar det är mitt liv det

I morgon kommer min favoritprofessor hit på lunch. Samtidigt kommer fyra andra herrar och jag skall har herrlunch för dem. Det blir hemlagat potatismos stekt strömmning skirat smör och någon grön ärta. Öl och en klar därtill blir mumma det också. Kaffe,chokladtårta och lite portvin blir en perfekt efterrätt.

Ingen vet om att den andra kommer utom mannen i mitt liv och han har glömt varför jag bjudit in dessa karlar. Det kommer att bli toppen och jag avslöjar inte varför jag bjudit in dessa herrar för någon - det är det roligaste av allt.

Jag kommer att debutera i övre trotsåldern denna lördag. Jag fyller 58 år och firar det med ett gäng goa gubbar och god mat . Kan det bli bättre???

torsdag 6 maj 2010

Igenkännanden

Beatrice Ask kom till Karlstad och jag var med och kampanjade. Hon är nog den kortaste politiker jag sett - jag var ett huvud högre med mina 163 cm. Trevlig var hon. När jag delade ut mitt kampanjmaterial om M och Alliansen såg jag en man som verkade bekant vid bankomaten och rusade i väg för att frälsa honom för saken. Han skrattade åt mig medan han förklarade att vi nog stod så långt från varandra som det var möjligt. Han var socialist och buddist sa han men önskade mig lycka til.

En ½timme senare dök han upp igen och frågade om jag frälst någon nyligen och så fick jag kram och klapp på axeln. Beatrice Ask frågade mig hur länge jag känt Claes Malmberg??

Då föll poletten ner och jag förstod varför karln verkade så bekant - jag har sett honom på alla kanaler nästan på tvn. Jag försökte göra Ronny Jönsson till moderat - snacka om mission impossible1

onsdag 5 maj 2010

Politikermingel

Igår sågs jag och Mats Odell över en öl, han var mycket trevlig och hade många intressanta åsikter och infallsvinklar. (OK vi var väl ett femtiotal personer som snackade med honom)Trevlig var han i alla fall och en stor Toblerone fick han när han gick. Det har tydligen kommit mängder av trekantig choklad till regeringskansliet sa han.Dess framtid skall utredas så inte det kan betraktas som muta eller läggs undan bara.

Nu skall jag iväg och möta Beatrice Ask och det blir nog trevligt det med. Rapport kommer om det senare.

tisdag 4 maj 2010

Integration i det lilla

Jag har varit i bostadsorådets tvättstuga och i bland blir det hur fel som helst. Först kom det äldre paret som kommit hit för länge länge sedan från ett annat land. Båda började arbeta på "fabrica" första dagen. De har jobbat med lågstatusarbeten ända fram till sin pension och de kan en utomordentligt dålig svenska och är faktiskt analfabeter båda två.De är svenska medborgare sedan länge och deras fyra barn likaså. Barnen har flyttat från orten och ingen kan hjälpa dem med att läsa instruktioner och samhällsinformation. De har aldrig erbjudits någon svenska för invandrare, arbetsbehovet var så stort så det var bara att stämpla in och arbeta.

De få (gud ske lov) invandrarna i deras situation jag stött på här omkring lever i ett fruktansvärt utanför och är rejält handikappade av sin dåliga språkkunskap och det är hemskt.

Paret i tvättstugan var där för att ha något att syssla med förstod jag, hon skulle tvätta och han var "texnista". De skrivna informationerna i tvättstugan finns bara på svenska, men det spelar ingen roll när man inte kan läsa. Trygghetsvärdarna informerar mer än gärna - men när man inte kan läsa information om trygghetsvärdarna är det lika kört från början.

Jag hjälpte och försökte bistå i paret vedermödor med maskinerna men hann inte avvärja kvinnan från att hälla i blekmedel.Men det funkade i alla fall och vi stod där och log mot varandra och var nöjda med det vi gjort.

Nu gjorde ett annat par antre och de hade faktiskt bokat den maskingrupp som jag precis hjälpt till att starta. Jag hade inte kollat och de kunde inte läsa vilken grupp de bokat. Nu löste det sig och jag tog på mig att det blev fel för att undvika gruff. Andra paret tog efter lite muttrande de lediga maskinerna som första paret skulle ha och det slutade med frid och fröjd.

Det är aldrig för sent att integrera varför kollar man inte upp dessa äldre som isoleras från allt på grund av sin språkbrist och även deras anhöriga som tolkar och instruerar försvinner. Jag tror att man skulle kunna göra massor om man söker upp dem till att börja med och på sikt kan man bryta ett utanförskap som man inte tänker på- De här äldre svenska invandrarna lider av ett gigantiskt socialt handikapp och vi och de skulle tjäna stort på att låta dem bli en del av vårt samhälle.

Varje människa är inte en ö - vi är ett land ,en kontinent tror jah.

måndag 3 maj 2010

Robin Hood Östros rider ut för att rädda Moder Svea

Räddningen enligt Salladspartiet är kungjord och det går kort och gott ut på att"ta från de rika och ge till de fattiga". Så ädelt och fint tänkt och sedan då ? Jag tänker bara på när "de rika"dignat under försörjningsbördan och endera flyttar utomlands eller går i konkurs - vem drar lasset då?

Undrar också över de 100 000 nya jobben och utbildningsplatserna som skall skapas. Alla skall förmodligen ta hand om alla andra och få betalt för det - fin tanke - men om jag inte vill bli gullad med av någon som har fått ett nyskapat jobb vad händer då? Sedan vill jag veta hur ALLA som får en utbildningsplats hur försörjer de sig eller vem skall försörja dem?Skall de få något studiebidrag,studielön, gå på a-kassa eller via ett bidrag från FK - jag bara undrar. Annars får de väl ta studielån som alla andra studenter från CSN, det är i alla fall någolunda rättvist mot dem som betalt sina studier själv och verkligen satsat.

OM det blir regeringsskifte så tror jag att dessa arbetsåtgärder kommer att bli som för när S höll i rodret - ren kosmetika (åtgärd kallades det visst)för att dölja den arbetslöshet som fanns då. Det blir nog inget bättre alls tyvärr.

Min enda fråga kvarstår ännu och jag lär inte få något svar om jag inte söker det själv:VEM F-N SKALL BETALA I SLUTÄNDAN?? SÄG FÖR GUDS SKULL INTE "DE RIKA", DET ÄR ALLA SOM FÅR DRA LASSET SÅ ÄR DET.

lördag 1 maj 2010

Falsk matematik = Matte enligt Mona

Vi skall få det så bra när vi röstat fram Salladsapartiet till hösten har jag förstått och finansieringen är klappad och klar också. Jag har spaltat upp detta så det blir överskådligt.

ÅTGÄRD :Återställd A-kassa, sjukförsäkring/sjukpension för evighet amen.Extra tillägg för ensamstående föräldrar,lag på heltidsarbete,mera utbildningar och komvux, bättre infrastruktur,40000 nya bostäder byggs varje år,mera bidrag till allt och alla (utom kapitalisterna som tjänar mer än 40000/"mona"den .Skattelättnader för pensionärer som inte får en pension över 40000/"mona"den,bättre sjukvård etc etc.

FINANSIERING :Höjda skatter för att finansiera allt och på stort sett allt (men det är säkert någon "annan" eller en otäck kapitalist som står för fiolerna)när kalaset betalas.

Skattad till döds är min framtidsvision -om jag vore kapitalist eller "någon annan". Dock vill jag gärna vara med och betala för allas vår välfärd och har hittat något som man missat som skattebelagd inkomst för staten- Jag har en tillgång som man absolut bör skattebelägga: SIMSALABIM - en kattskatt- det vore något det.Skattsatsen beräknas per katt,färg vikt och ålder.

Jag är så smart!