tisdag 31 augusti 2010

Ett ögonblick herr Ohly

Om SVaMP-partierna kommer till makten har Lars Ohly lovat att man skall ge unga människor gratis tandvård fem år till. Man höjer gränsen för fri tandvård från 19 till 24 år. De har helt enkelt inte råd att gå till tandläkaren och skall ha en rimlig chans att få ha en god tandstatus enligt honom. Jag tycker inte att det är det viktigaste att inkludera inom fri sjukvård.

En svensk 20-åring har i allmänhet bra tandstatus och man kan hålla den fortsatt så med en vanlig tandborste och tandtråd. Tandlossning och andra orala sjukdomar är mycket ovanlig i tjugoårsåldern, olycksfall är en annan sak och kariesangrepp kommer oftast på grund av dålig munhygien och skötsel.Jag vet inte riktigt om jag vill vara med och betala för att någon annan skiter i att borsta tänderna eller använder Cola som sköljmedel till munnen.

Jag tycker i så fall att det vore viktigare med subventioner eller helt gratis tilldelning av glasögon till de som behöver (samma sak för hörhjälpmedel). Ingen missköter sig till dålig syn eller hörsel och hjälpmedel kan vara skillnaden på om du kan sköta ett arbete och delta i ett socialt umgänge. Glasögon och linser kan vara mycket dyra och anpassning för olika synfel gör dem inte billigare. I England fick man tidigare SocialWellFare-glasögon till barnen och alla som inte kunde betala fick också dessa fula gratisglasögon. Jag menar inte att man skall stigmatiseras på det sättet - att gå runt som en dålig Elvis Costellokopia i socialglasögon - men jag ser hellre en reform för de som inte ser/hör tillräckligt bra och därför behöver hjälpmedel för att klara vardagen.

Som ett litet tillägg till tandvården : Många privattandläkare har studentrabatter och ställer även upp på att man avbetalar sin behandling. Som förälder kanske man kan ge bort en undersökning hos tandläkare i present till sitt studerande barn. Det är kanske inte glamoröst och jättespännande men ättelägget borde bli tacksamt över en sådan omtanke. Jag vill inte få tillgång till de praktiska och fula rostfria tänder som jag tror att kamrat Ohly har i åtanke, det vet jag helt säkert.

måndag 30 augusti 2010

Vilken välfärd är det man talar om?

I debatter på nätet, i tidningar och i synnerhet nu i valtider så sönderanvänds och rådbråkas alltid en massa ord. Vissa partiledare har man också klistrat på en massa "beskrivande" ord för att få fram vilka egenskaper dessa har på grund av sin förda politik.

Många politiker har också mycket effektivt tagit död på fina gamla ord och fullständigt urholkat dem och deras betydelse. Som vanlig medborgare upptäcker man att man reser ragg varje gång ordet dyker upp - ordet KLYFTA är ett sådant ord.VÄLFÄRD är ett annat ord som jag mer och mer blir tveksam till och ifrågasätter om politikerna verkligen pratar om samma sak som jag menar, eller om man menar samma sak inom det egna partiet en gång?

När Ohly eller Sahlin mässar om att "VÄRNA VÄLFÄRDEN" inom olika sektorer och på många olika sätt och dessutom finansierade på rent horribla grunder, då känns det fel för mig.Att straffbeskatta den ene för att den andre skall få det bättre på politiska grunder blir helfel i min värld. Som Anybody skrev i ett annat sammanhang så blir två fel inte ett rätt.

Med hjälp av Stora Synonymboken från Strömbergs har jag slagit upp VÄLFÄRD och synonymerna till detta ord. De lyder som följer:VÄL,BÄST, VÄLGÅNG, VÄLMÅGA,VÄLBEFINNANDE, LYCKA, FRAMGÅNG.
HÖG LEVNADSSTANDARD, GODA MATERIELLA VILLKOR, VÄLSTÅND, STATLIGT OMHÄNDERTAGANDE FRÅN VAGGAN TILL GRAVEN, SOCIAL TRYGGHET.

Det är verkligen vidd på ordets betydelse och vissa av dessa gör mig lite rädd för innebörden. "Statligt omhändertagande från vaggan till graven" får mig att känna ofrihet, livegenskap och ett intrång i den personliga integriteten. Är man en omyndigförklarad individ som skall omhändertas av Pappa Staten och Moder Svea från första barnbidraget till sista statliga begravningen? Har man inget som helst egenansvar eller kompetens att sköta sig själv som individ? Skall staten tycka ,tänka och bestämma hur vi skall leva våra liv och hur alla förmåner skall delas? Givetvis skall vi med våra skatter se till att det finns ett skyddsnät för alla, därmed inte sagt att alla skall pressas in i fållor av staten där man inte vill vara.

Välfärd är inte vad enskilda politiker vill få det att verka som, det har snart blivit ett utnött förbrukat slagord som alla glömt innebörden av eller inte bryr sig om att validera längre.

Tänk om man kunde enas om (oavsett partifärg) att alla skall ha en rimlig standard och må så bra det går i landet Sverige. Tänk att tilltro människor om en styrka och tankeverksamhet hos var och en, utan att man sätter eller låter sig sättas under förmyndare.Politiker är ALDRIG förmyndare åt folket - utom i diktaturer - de är valda av folket för att tjäna sina väljare. Tänk så enkelt det vore om man tänkte på det istället för att överlämna tänkandet till folkvalda politiker. Om det beror på lättja eller okunnighet att man snällt finner sig i det vet jag inte. Jag vet däremot att jag inte vill ha en välfärd som bygger på min egen passivitet. Som fri varelse vill jag ha kontroll över mitt liv och utforma det efter egen skalle så långt det går - annars vore jag vare sig fri eller deltagande. Ett skyddsnät vill jag ha som alla andra men jag skall inte vårdas och tas om hand in absurdum. Jag vill bestämma över mig själv!Sverige skall fungera för alla!

söndag 29 augusti 2010

Rätt som dä rägna så kom dä en skur

sjöng Sven-Ingvars i "Te dans med Karlstatösera" och det gör det och gjorde det så väl i går som i dag. Det har inneburit att min dotter Den Vackra Fru Johansson och hennes man Herr Johansson sitter som på en ö i havet - fullständigt isolerade och med bara "vattenvägar"runt huset. De har klarat sig från översvämningar i källaren och är tacksamma för det, men mest tacksam är deras labrador som har fått ett eget vattenland att roa sig med.

Mest förödande var det nog ändå för min frisyr, jag hade legat på gammaldags stickiga papilljotter bara för att Anders Borg och Fredrik Reinfeldt skulle bevista staden. Man ville ju se ännu bättre ut för att få den efterlängtade kramen av han med hästsvansen även om Per-Samuel Nisser det moderata kommunalrådet i Karlstad lovade mig en också. Jag lovade återkomma men han blev lite konfunderad när jag uttryckte det så här: "Ja, ja - i brist på limpa äter jag bröd",men det är en mycket sympatisk man så han fnös bara lite åt mig.

JAG HAR FÅTT 2 KRAMAR AV ANDERS BORG!!!!! Han kramade mig trots att jag var så blöt som man kunde tro att jag simmat in i hans famn. Allt är dokumenterat i min kamera och bara jag hittar bruksanvisningen så skall jag lägga ut bilderna. Både Anders och Fredrik talade till oss föredömligt kort men innehållsrikt och sedan minglade de med oss vanliga dödliga. Trevligt men blött ja visst men, det var god stämning hela tiden trots att makens favorit inte var med. Han är lika övertygad om att Hillevi Engström är den sexigaste politikern som jag är om att Anders Borg är.

Framåt dagen skall jag uppsöka mina dagars upphov - mamma och pappa,Först måste bara våra ytterkläder torka. Makens kläder råkade ut för ett anfall från en aggresiv varmkorv,den kletade ner hela den nya jackan plus framsidan på den vita tröjan och avslutade med en dykning ner i hans skrev. Det är otroligt vad lite senap kan smetas ut i en attack. Allt blev rent och fint när jag smorde fläckarna med gammaldags fast rensåpa innan jag tvättade kläderna.Torkväder ser det inte ut att bli än men det ordnar sig säkert.

Idag skiter jag i papilljotter idag blir det keps.Katten har varit ut med huvudet på balkongen för att kolla vädret, nu har hon lagt sig i linneskået och verkar som hon har bosatt sig för livet där. Hon kan förståss ha gått i tidigt vinteride,det kan kanske vara lite björn i hennes gener eller också gillar hon helt enkelt vita lakan.

lördag 28 augusti 2010

Nu är det dags!

Det blir bättre och bättre det där med tjusiga karlar. OK att jag varit gift tre gånger med trevliga gossar(annara har jag inte sagt ja) men jag menar de som funnits där vid sidan bara som tjusighetsfaktor och för att förgylla min tillvaro.

Först så mötte jag JIMI HENDRIX och satt i hans knä.

Sedan så träffade jag FRANK ZAPPA och löste världsproblem med honom.

Nu ilar jag iväg för att träffa ANDERS BORG - nationen manas till lugn och jag hoppas att ingen blir avundsjuk på lilla mig.

Jag vill för övrigt bara meddela att Anders Borg är den enda regeringsmedlem som jag anser vara sexig och klä i hästsvans och örring.Nu sticker jag och kramar honom!

fredag 27 augusti 2010

Jag förlorade en gammal vän igår

Jag delade ut valbroschyrer och kokböcker runt vår valstuga på torget när hon kom cyklande.Hon och jag arbetade tillsammans drygt femton år och har också umgåtts och varit med i olika sorters föreningar. En härlig människa som alltid såg något gott i alla och tog extra bra hand om de utslagna som kom till vår arbetsplats - psykakuten.

Hon stannade och hälsade med ett : "Det var inte igår precis!" Jag skrattade tillbaka och sa :"Nej verkligen inte".... sedan kom jag inte längre då hon såg knappen på min jacka och M-broschyrerna i handen.

Plötsligt fick jag en hård armbåge i bröstet sedan sparkade hon mig på benet i sin iver att komma iväg och upp på sin cykel. Skrikande och svärande försvann hon sedan över torget. Själv stod jag ledsen och förvånad kvar och tittade efter henne och förstod ingenting. Min gamla kompis språk gav dock besked om vad som var felet med mig- jag var en vidrig moderat!!!

Jag förstår inte något, har jag blivit en så usel människa efter trettio års bekantskap bara för att jag är moderat? Förändrar det allt vi hade som kamrater och arbetskamrater att jag och hon har olika politiska åsikter? Hade vi kunnat festa ihop gått ut och dansat och både skrattat och gråtit tillsammans om hon vetat att jag var moderat? Vart tog min vän som jag beundrade så och som jag uppfattade som vidsynt och otroligt medmänsklig.

Ledsen är jag över att jag tog fel i mina åsikter om min vän och jag är ledsen över att ha förlorat henne. Kanske trodde jag att jag dög som den jag var och är även om det inte var så, jag önskar att jag bara fått fortsatt att vara hennes vän men det går inte - hon skrek tydligt ut vad hon tyckte om mig och vad jag borde utsättas för på grund av att jag är blå.

Så undrar folk över att strider uppstår i andra länder när man i lilla Sverige kan säga upp gammal vänskap på grund att man tror på olika politiska system.Vi är ju människor allihopa trots allt och ett samhälle byggs på dessa olikheter. Vänskap är känslor och mycket annat och politik likaså , men att en blå knapp med M på skulle göra att en vän blev fd - det begriper jag inte. Jag är ledsen och oförstående till alltihopa.

onsdag 25 augusti 2010

Politisk samverkan

Partiernas valstugor är uppställda i en liten stugby utanför tingrätten. Det är nästan bara Friggebodar som används i valet utom för Miljöpartiet som har en vit fyr. Mycket folk har sprungit runt och fått knappar reflexer och valsedlar i bodarna. Hos oss i M-stugan har en av våra riksdagsmän snickrat hela dagen så nu har vi den enda valstugan med handikappramp.

Mannen i mitt liv har suttit vid ett bord och delat ut personliga valbroschyrer åt sin kära hustru medan jag gjort små paket med broschyrer, informationsflyers om mig och valsedlar.

Jag stod i stugan och plockade då jag hörde en smäll och såg valarbetare från alla andra partier komma rusande medan de ropade: Hur gick det? Hur mår du? Ta det lugnt vi hjälper dig!

Gubben min hade råkat ut för "benbrott" på den solstol han satt i och. föll handlöst baklänges. Mannen från KD undersökte maken medan praktikanten höll hans huvud och alla andra gav goda råd eller muntra tillrop medan de försökte resa upp cirka två meter och 125 kilo stel man från kullerstenarna. Älsklingen förklarade att allt gått bra och att han inte hade ont någonstans, men alla var där för att verkligen konstatera att det gick bra.

Resten av tiden tillbringade maken i Vs fina stadiga stol, han skadade sig inte alls fick bara sin jacka nedsmutsad(men det är helt betydelselöst)och mår bara bra. Det var underbart ändå att uppleva att alla partigränser försvann och alla hjälpte till för en annan människa. Jag blir varm i hjärtat av sådant.

På lördag kommer Anders Borg hit - ok då han har statsministern med sig. Jag kommer alltså att ligga på papilljoter mellan fredag och lördag. Tänkte få krama lite på han med hästsvansen och få fotografera också.Håll tummarna för att jag lyckas.

måndag 23 augusti 2010

Efter moget övervägande

har jag beslutat att uppskjuta min liggstrejk. Jag skall istället försöka komma över min stress på annat sätt och kanske ägna mig åt mig och min man. Har funderat på kroppslig njutning i hans varma armar men det blev för jobbigt att ens tänka på så nu kokar jag gröt åt honom istället. Han blir säkert överraskad åt det bytet - men gröt är inte fy skam heller.

Man kan undra om sista veckans hantering av valmaterial har satt sig i skulderbladen efter att ha passerat upp från händerna via muskler och leder.Alternativet är att jag håller på att förvandlas till en ängel och det är växtvärk där vingarna kommer ut. Min självkänsla säger mig att jag troligen kommer att bli mer humlelik än änglalik. Flyga får jag nog ändå.

En viss herr Borg kommer snart till staden och jag väntar och väntar. Kan man få audiens tro? Skall man vara iklädd stora galastassen? Är det lämpligt att använda tiara i håruppsättningen? Många exisistensiella frågor trängs i mitt huvud liksom de om vett och etikett. Man får kanske kontakta hon Ribbing om de senare och börja träna på hovnigarna. Jämrans vad det skall knaka och knarra i knäna då.

Skall snart åka till M-kansliet, sedan skall jag leta reda på handboken till min nya mobil för på något sätt skall jag ta kort på Ms egen lilla sexbomb - ANDERS BORG - när han kommer denna vecka. Livet har oanade möjligheter och utmaningar, och jag vill möta dem alla.
Jag känner mig dock mycket mätt på broschyrer och valsedlar för tillfället så det står jag gärna över ett par dagar framöver.

Man kan strukturera upp sin vardag med en almanacka

Fredag morgon vek jag och mannen i mitt liv tusen broschyrer,stoppade in valsedlar i dessa och stoppade dessa i kuvert. När vi gjort detta åkte vi runt Värmland på sight-seeing medan vi diskuterade ikonografi - ett ämne jag inte ville diskutera. En snabb matbit från Sibylla och sedan försvann jag ut i natten på nattvandring.

Lördag morgon startade med att valstugorna öppnades och vi moderatkvinnor firade vår egen dag genom att ge bort vår kokbok,dela ut pennor, hundgodis och andra lattjo prylar.Innan jag deltog där så vek jag och maken tusen broschyrer och stoppade i valsedlar.....På en kvart lyckades jag sedan byta om, fluffa upp håret och åka till firandet av 150-årsdagen av Gustaf Frödings födelse. Mycket trevligt, och sedan for vi hem och vek tusen broschyrer ......... innan vi somnade.

Strax före klockan sex på söndags morgonen väcktes jag av glada tillrop från maken som bestämde att nu när vi hade tillgång till en leasingbil så skulle vi åka till Alingsås. Jag var för trött för att inlämna veto, så en stund senare susade vi fram genom landskapet. Det hägrande utflyktsmålet och stora dragplåstret för vår resa var en enorm sevärdhet - barnbarnets nya två framtänder.

Nu har jag sett tänderna , prata med storasyster och föräldrarna och ätit lunch med dem.Vi har även hälsat på bonussonen Janne på hans arbete och på svågern och svägerskan likaså. På hemvägen gjorde vi en omväg på X antal mil för attfotografera Forshems kyrkas stenreliefer. När vi kom hem sent på kvällen efter en dagsutfärd på dryga sextio mil så vek vi tvåtusen broschyrer och stoppade in valsedlar och......Vi lade oss klockan två ungefär eller mer sanningsenligt - vi slog oss medvetslösa mot våra kuddar.

Klockhelvetet slog på klockan sex för att delge mig att jag måste upp och iväg för att lämna tillbaka bilen. Jag mådde illa men lyckades ta mig iväg, men jag hade en obändlig lust att klippa till älsklingen på söta knölen där han låg och trynade på sin sänghalva. Livet är orättvist!

Med kommunala färdmedel tog jag mig hem, städade undan banderoller som suttit runt broschyrer och valsedlar. När jag tippat maken ur sängen så renbäddade jag medan han var i duschen med sin badbrud från hemtjänsten samtidigt som jag kollade almanackan för att upptäcka att jag hade tvätttid.

Nu är allt rent jag är uppdaterad med agendan närmaste tiden och vet när jag skall presenteras i köpcentrat för alla glada belackare. Dagen då jag och min bättre hälft sköter valstugan är också noterad. I dag hämtades den sista miljonen broschyrer från vårt hem och våra bläddernerver och muskulaturer rycker och darrar helt okontrollerat. Jag har ätit frukost-lunch-mellanmål samtidigt som jag städade köksskåpen. Det blev en väl sammansatt anrättning. Bakom hårdbrödet låg två påsar med friterade baconsvålar som strax skulle passera bäst-före - de åt jag upp av ekonomiska skäl. En burk med tyskt plommonmos förbarmade jag mig över sedan och något hekto mandel gick med på köpet. Det öppnade russinpaketet städade jag i mig och påsen med torkade tomater likaså.

Nu mår jag illa och är så trött att ögonen går i kors.Lite antikt Samarin kanske kan kurera mitt illamående så det överlever jag säkert. Tisdagen den 31 augusti har jag lagt in fyra timmar sömn på morgonen och den som stör mig då - den kan hälsa hem. Det är tur att man är ung, vacker och strukturerad, annars skulle ingenting fungera.

lördag 21 augusti 2010

Besök och möten

En fredag är perfekt för besök så i en hyrd bil styrde vi kosan mot min dotters hem. Den Vackra Fru Johansson är fortfarande svårt justerad efter sitt fall nedför ett norskt fjäll. Många små frakturer i foten och fotleden och sönderslitna ledband gör att hon är sjukskriven. Det var underbart att träffa henne och hennes man och labradoren Bruno. Jag kunde ha mist min unge men det gick bra och jag är så tacksam.

Nästa besök avlade vi på Kyrkogården där min dotter Flickan som skrattar i vinden bor. Hennes rosenbuske blommar så otroligt och så skall det vara hos någon med så gröna fingrar som hon. När hon planterade så rotade sig oftast stödpinnarna hon tryckte ner i jorden.

Som så många gånnger förr låg en enda ros på hennes gravsten, men jag har slutat fundera vem det är som lägger dit rosorna nu. Länge trodde jag att det var hennes fästman men han skrattar ju med henne nu sedan han tog sitt liv för två år sedan. Rosorna ligger där fortfarande regelbundet - långa vackra stora rosor - en enda åt gången, liggande på Alexandras sten.

Kvällen nattvandrade jag med moderatkvinnorna. Vi delade ut godis vattenflaskor och kondomer. Kondomerna hade en strykande åtgång men inte det övriga. Folk kanske var rädda att bli vattenförgiftade av drycken vi erbjöd vad vet jag. Mycket folk var i rörelse för Winnerbäck och company sjöng bakom kravallstaket överhängda med pressseningar. Han är inte min favorit men uppenbarligen många andras för det var folk överallt där för att se och höra honom. Tråkigt att så många behövde supa skallen av sig inför hans besök bara.

När mina trötta fötter slutligen bar mig hem så var det skönt att bara klä av sig och krypa ner bakom min sovande make. Jag somnade direkt.

torsdag 19 augusti 2010

Är vissa bokstavskombinationer utrotningshotade?

När jag klev på min dinosaurie och red iväg till min skola fick jag lära mig mycket av min fröken. Hon hette Rut Millberg-Sund och vi fick lära oss psalmverser utantill och minnesramsor för olika ord med dolda bokstäver.

Först kom de svåra STJ-ordens ramsa. En gumma skulle STJäla en STJälk, då STJälpte hon och vände STJärten mot STJärnorna.

Sedan kom min favorit alla kategorier D i DJ-orden. En DJärv DJäkne i DJungeln hörde DJurens DJävulska vrål.

Konstigt att jag kommer ihåg dem än, visserligen fick vi rita till verserna för att komma ihåg, men att det sitter efter drygt femtio år är otroligt. I dagstidningar ser jag att bokstäver bara försvinner och det verkar vara vanligt förekommande.Först att degraderas av orden tror jag var djävul och andra variationer på ordet. Det är vanligt att läsa om någon som varit JÄVLIG eller är en JÄVEL/JÄVULSK. Vår stackars Djävul har nog flyttat till nöjesbranschen tror jag - se nöjesannonserna "DJ -Thomas uppträder". Jag vet inte vilket namn djävulen har så Thomas kan det vara även om min tids hette Lucifer och var omskolad ärkeängel.

Det var tider det, då jag var ung. Är någon intresserad av att jag kan psalmerna "Morgon mellan fjällen" eller "Här en källa rinner" (mycket vatten var det tydligen)utantill? Nää, trodde väl det - men det kan jag. Det är en färdighet som kanske inte är så brukbar men den förvånar mig varje gång den poppar upp mellan mina öron för vidare transport ut genom min mun.

Innan fossilen JAG fastnar i nostalgiträsket totalt så skall jag berätta att jag är med i nutid också. Snart skall jag hoja iväg till Moderatkansliet och hämta FLYERS !!! Det är ett nytt ord "flygare" med mitt oerhört vackra ansikte på. Jag framstår inte bara som vacker utan med beskrivningen av mig och vad jag vill göra i och för staden jag bor i , verkar jag klok och vansinnigt intelligent tillika.

Jag kandiderar till kommunfullmäktige och även till landstinget och bävar inför vad som kan ske om jag skulle komma med på någon kant. Det är spännande på alla sätt, så jag hoppas att jag kan göra något med det jag brinner för.

Det är synd att borgmästartiteln är bortlagd - tänk mig i pälsbrämad cape och med stadens nycklar i hand. Det vore en syn för gudarna.
Think big kan man också ägna oss åt så då blir det: GRANNTANTEN FOR PRESIDENT!!Abret är bara att jag måste flytta utomlands för den titeln så den skippar vi.

Carpe Diem blir det nu, så nu bär det iväg till badrummet för en liten sanering och sedan ser jag framtiden ann med tillförsikt - Anders Borg kommer snart att komma till min stad - HALLELUJA, vad jag väntar.

Tillägg - Anders Borg kommer INTE idag, han kommer längre fram. Här sitter jag och suktar och väntar och väntar och . . . .

tisdag 17 augusti 2010

Jag vill också ha en egen!

Livet är orättvist, det ser jag varje gång jag går till affären. Blossom har en, Amelia har en, Cissi har en och till och med flicksnärtan Sofi har en egen.

Blossoms handlar om hur sagolikt trevligt det är med träning och hälsosamt leverne.Amelias innehåll är om starka kvinnor och det som finns i den sfären. Sofi's är om mode för alla som kan bära upp det som är skapt för kvinnor med figur som ett kvastskaft och är 30- i ålder. Cissis vet jag inte vad den handlar om - kanske en vuxenvariant av Bullen och för kvinnor.

Varför får jag inte en egen tidning? En tidning fylld av mina välformulerade tankar, intelligenta utspel och fantastiska självporträtt. Jag är övertygad om att marknaden behöver detta är inte ni?

Jag är säker på att förlagen kommer att stå i kö för att kontraktera mig, för säkerhets skulle tycker jag ni skall ställa er i prenumerationskö för denna publikation. Den kommer i glättat fyrfärgstryck och som "gratispresent" skickar jag med en stringkalsong och en rosa fjäderboa för att kombinera med er egen fantasi.

IT'S AN OFFER YOU CAN'T REFUSE! "Granntantens Magasin" snart i en brevlåda nära dig - om du prenumererar idag!

måndag 16 augusti 2010

När kommer Anders Borg hit?

Moderaternas valkampanj är i full gång och igår komm en delegation till Karlstad.Vi var där och lyssnade maken och jag, så nu har mannen i mitt liv fått både ögonfröjd och dito för öronen. Han har pratat med såväl Filippa Reinfeldt som Hillevi Engström och kunnat konstatera att de är duktiga, smarta och så SNYGGA. Hillevi är till och med VÄLDIGT SNYGG enligt maken.

Nu skall vi snart åka till torget för där blir det möte kl.9.00 där bland annat dessa damer kommer att närvara (och maken och jag).

Jag väntar otåligt på att få veta när Anders Borg kommer hit - att han kommer det vet jag. Trots allt så eftersträvar jag en jämställdhet inom såväl i äktenskapet som politiskt,så nu har mannen min fått sin tilldelning av kvinnlig fröjd. Han har fått Filippa och Hillevi och MIG som politiska pumor, så käre söte när får jag ANDERS BORG? Det måste ske snart - jag längtar!

Jag har läst att om de rödgröna får makten i höst så genomgår RUT ett könsbyte- Hon blit RUTGER the Butler och skall bo i Stockholms tunnelbana där han skall tvätta åt oss. Det blir klart en omväg för mig det blir det, men tar han emot fönster också för tvätt så skall jag försöka använda den tjänsten ändå. Mitt enda problem är hur jag får dit dem (fönstren) för de är 6 st stora ,ett normalstort och en balkongdörr. Jag får konstruera någon sorts ställning bakpå cykeln så går det nog eftersom jag inte har något annat transportmedel och envisas med att bo 30 mil utanför de så berömda tullarna.

Är det RUTGER som tillhandahåller KÄRLEK och SKRATT också eller är det meningen att jag skall få det från SSU o LO-gigolon när jag kommer fram till sagda tunnelbana? Den som lever får se, jag skall i alla fall kolla CVt på dem innan.

söndag 15 augusti 2010

Man får skapa sin egen symbolik

Jag har pratat med en SSUare angående deras tvreklam inför valet. Jag tyckte inte den var särskilt rolig och förstod den inte riktigt. Den är ett inlägg i jobbdebatten när det gäller de unga och är givetvis betald med LO-medlemmarnas pengar. Man får tolka den symboliskt och helt efter eget huvud denna film,så det gjorde jag har. Här är min tolkning:

Om du är kille så kan du få arbete på äldreboendet som gigolo,du har ditt boende ordnat där och gratis nya tänder ingår.Var det rätt tolkning?

När jag tolkar vidare så funderar jag på valaffischerna också. Att de sitter uppochner tolkar jag som att de är uppsatta av folk som inte vet var de har de varken syd eller nord. Tecken som är skriven med schablon gör att den kan sättas dit av analfabeter helt utan stavfel hur dumt det budskapet än är.

I sossarnas land är det möjligt att få arbete även om du inte har bra kunskaper eller om du inte kan vare sig läsa eller skriva.Det är inget fast arbete men det finns för dig varje valår och så länge alla LO.-medlemmar betalar för det via sin avgift. Påtvingad solidaritet som många inte vet om att de är med om att betala för kallar jag förfarandet för - men jag är bara en korkad moderat jag

fredag 13 augusti 2010

Vår egen dag

Alla dagar dedikeras till något speciellt numer. Vi har Kanelbulledagen,FN-dagen till exempel och nu har vi de vänsterhäntas dag idag. Undrar om det är speciellt att den firas fredagen den 13:de eller om det är en slump.

Det är helt accepterat att vara vänsterhänt, men när jag började skolan för drygt femtio år sedan då var det något som skulle åtgärdas och korrigeras. Vi tre i klassen fick sitta på vår vänstra hand eller fick den fastspänd bakom ryggen och sedan fick vi "träna upp" högerhanden med att bara använda den när viskrev,räknade och ritade.Jag blev varken-eller av den metoden.Kicki gick inte att omvända och Pelle han började stamma och kissa på sig av den pedagogiken. Fröken berättade för alla att vi inte rådde för vår vänsterhänthet för den berodde på ett fel i våra huvuden. Pedagogisk pedagog må jag säga, hon hänvisade även till någon som hette Hitler som en typisk vänsterhänt.

Jag vet inte om vi vänstertassade skall bli nöjda och glada av vår fina dag eller om den skall sätta normer för att allt skall vara vanligt eller normalt - eller visas som unikt. Men dessa dagar är lite löjeväckande och verkar som om man strävar efter att inte diskriminera någon - just därför gör man det, diskriminerar alltså. Jag vill absolut ha en dag för oss vindögda om det skall vara. Varför inte en dag för brunögda och vindögda och en annan för de som är blåögda?

Varför denna dag uppfunnits låter jag vara osagt för det vet jag inte, förr var det för att sätta focus på något man ordnade "dagar".Nu verkar det bara vara politiskt korrekt eller bara klåfingrighet. Jag vet bara att jag kommer att vara vänsterhänt högerkvinna resten av livet.Det går bra utan en egen dag för det.

En mig närstående man undrar när det blir en PTH-dag det skulle han tycka vara kul. Den dagen kommer nog aldrig att komma för den vore diskriminerande rejält - den är endast för herrar.Det går inte PTV heller.

onsdag 11 augusti 2010

Komiskt? - nej bara tragiskt

Komikern Peter Magnusson har åkt fast för sjöfylleri efter att ha tagit båten från krogen i Sandhamn. Han hade druckit fem öl och ett glas vin innan sin hemfärd. Mannen uttalar sig i Expressen om detta och förklara att han var fullt kababel att framföra sin båt och han tycker och tror att man kommer att höja gränsen för var man anser vara sjöfylleri.

Har ingen berättat för mannen i fråga att konsten att bedöma sin egen alkoholpåverkan och reaktionsförmåga är det absolut första som försvinner när spriten kommer in i kroppen. Alla fyllskallar som kör runt på våra vägar (och våra sjöar) är utmärkta exempel på det. Man tror inte man är påverkad och tror sig kunna ratta sitt fordon utan problem.

Att man i den situationen leker med sitt eget liv det är en sak men det finns alltid oskyldiga som kan drabbas och med ett fordon och alkohol i kroppen är man en presumtiv mördare.Jag anser att nolltolerans skall gälla både på land och vatten.

Den som anser sig vara opåverkad av den mängd alkohol som Peter Magnusson intagit är illa ute för då har man utvecklat en tolerans mot spriten som är ett tecken på alkoholism. Som läget är nu så borde Peter Magnusson söka för att få koll på sina alkoholvanor och få insikt hur spriten funkar. Vill han inte det så hoppas jag att man tar av honom körkortet, jag vill inte möta honom varken på land eller vatten och riskera mitt liv för att en fyllskalle är ute och kör.

Jag är mamma till två flickor - en är Flickan som skrattar i Vinden - som hon blev när hennes fästman körde bilen med mindre promille än Peter Magnusson framförde sin båt med.

Sök hjälp Peter M för den inställning du har till spriten annars kan det bli riktigt tragiskt för så väl dig och din omgivning. Det behövs inga fler barn som skrattar i vinden och definitivt bör du se till att du inte är den som gör dem till det.

måndag 9 augusti 2010

Oj vad skoj - det är med valarbete!

Jag har dragit på mig en politisk arbetsskada. Efter att ha hanterat och lagt ihop 6000 valsedlar i buntar med valsedel för riksdag ,landsting och kummunval (som skall ligga tillsammans i de kuvert) som skall delas ut till alla hushåll i Sverige.

Nu har jag så ont i plockararmen och skulderbladet så jag är övertygad om att den kommer att ramla av i natt . I morgon skall jag nattvandra i centrum med några moderatkvinnor. Undrar om mina ben ramlar av då också?

Nu gör det till och med jätteont att blogga. Jag är sjuk !!!!! Om ni finner behov att trösta mig så lägg gärna blommor och choklad i min brevlåda. Champagne går utmärkt med - jag har hört att det är smärtstillande. Skynda er jag lider. För guds skull säg inte att det är självförvållat det är bara trams.

PS. Chokladen bör vara från Östermalmshallen, den är bäst där.

söndag 8 augusti 2010

Äter inte socialdemokrater ?

Kvinnorna i Moderaterna har sammanställt en fin liten kokbok med sina egna favoritrecept. Vi delade ut den till människor som var ute och lördagsshoppade i stadens centrum. De flesta blev glada och tog emot den. Jag räckte fram säkert den hundrade boken mot en dam med den vanliga frågan :Får jag ge dig en kokbok alldeles gratis med trevliga recept?

Hon svarade genast argt : "Jag behöver den inte för jag är socialdemokrat" och knuffade undan mig. Så tydligen äter inte socialdemokrater något.
Jag har många gånger undrat varför man på vissa blogger utmålar varandra som monster bara för att man inte har samma politiska uppfattning. Nu ser jag att det är så i verkliga livet också, flera ansåg att kokboken inte dög för att den var gjord av moderater.

Är vår politiska färg det som gör hur man behandlar varandra och har vi glömt att vi är människor allihopa. Ger politiken oss rätt att häfta på meningsmotståndare både diagnoser och kriminella prefix. Det är så tröttsamt alltihop.

För övrigt vill jag rekommendera denna gratiskokbok och jag slår ett slag för den smarriga getostsalladen. "Go Midda" på er.

Nu blir det kärvt Mona

Bland de underlåtelsesynder som vi vanligt folk får sota för men som det krävs att vi skall ha överseende med när det gäller Mona Sahlin är att köra runt med en bil med körförbud. När bilen i omgångar var oskattad och/eller obesiktad så var det bara elakheter från andra som gjorde det till en stor sak. Hon hade bara glömt det så enkelt var det.

Det kommer att bli ännu jäkligare nu för henne. Förr så kom det ett meddelande från Trafiksäkerhetsverket att det var dags att beställa tid för bilprovning, men från och med 1 juli är det nya regler. Bilprovningen är avreglerad och staten skickar inte ut påminnelser längre det får vi ordna själv som bilägare om vi inte förlitar oss på reklamutskick från de nya privata aktörerna. Stackars Mona - vem skall hjälpa henne komma ihåg nu när det är besiktningsdags? Vem skall hon nu skylla på om bilen får körförbud?

lördag 7 augusti 2010

Röda prickar

Senaste veckorna har det gjorts reklam för produkter som gör att du undviker generande röda prickar efter din intimrakning! Vafalls - det trodde jag var något som jag utsattes för när jag skulle föda barn eller då jag genomgick gynekologiska ingrepp.

För det första så tror jag att denna intimrakning är en uppfunnen grej för vem vet jag inte riktigt. Jag vet däremot genom att ha arbetat med kvinnor som prostituerat sig för att kunna underhålla sitt missbruk - att man gör så för att "kunden" gillar att få illusionen av en förpubertal kvinna. Man låtsas att man ännu ej fått sin könsbehåring och samtidigt ger man ett fräscht intryck.

Grova skämt ger vid handen att riktiga karlar rakar pungen med sliprondell och det kan kanske kittla sexlivet vad vet jag.Jag vet däremot att jag vid könsligt umgänge aldrig letat röda prickar på partnern och jag tror inte han har gjort det på mig heller. Punkten om GENERANDE prickar faller platt därför, eftersom vi inte bryr oss eller aktivt söker efter dessa.

Vid drickhyllorna i min lokala ICA-handel står nu ett skyltställ med de olika produkterna som skall hjälpa mig att slippa bli generad och generas - vad sägs om en after-shave för att komplettera all annan smörja för den intima hygienen. Jag undrar vad som hände med den gamla ideen om att underlivet hölls rent och fint med vanligt vatten utan andra tillsatser. Vid känsligt underliv kunde olja användas kommer jag också ihåg.

Kanske är jag hopplöst omodern och kanske förstår jag inte vådan av generande röda prickar på ett ställe där ingen ser dem (inte ens jag själv)men jag tycker det är löjligt det här. Försöker kosmetikafabrikanterna att skapa nya skönhetsideal för de som är osäkra på att de och deras kroppar duger? Det här stör mig och jag tycker synd om de osäkra som bombarderas med denna reklam för dessa dyra (onödiga) preparat. Man kan undra när nästa innovation på området kommer och vad det är som lanseras då. Kanske en liten permanent eller färgningskit för de som behållit sin buske.

Ett frisyrprogram kanske också är på sin plats, med olika uppsättningar, löshår eller kamningsförslag. Jag fortsätter nog med min klassiska stil jag - mittbena mitt mellan benen.Mitt hårnät blir även i fortsättningen SLOGGI i standardmodell utan några krusiduller men med stadig midjeresår.Klassiskt är aldrig fel säger modeoraklen (och jag).

fredag 6 augusti 2010

Fy för Gör-Det-Själv

Jag avskyr människor som Pyssel-Ernst och alla andra fantastiska typer som överbefolkar alla TV-kanaler. Ni vet de där som av en utsliten stövel, en trasig banjo och en rostig skottkärra gör en chic cdhylla med komposteringsmöjligheter och funktion som reservaggregat för elen. Jag blir så trött av sådant, jag är och förblir en teknisk idiot så är det bara.

Under veckan har jag skolat in mig på den nya mobilen jag fick när jag förlängde mitt abbonnemang. Den gamla fina mobilen har åkt till himmelen för den var bortom all räddning. Den var tappad i gatan ett flertal gånger , överkörd av bussen och hade fått vissa delar transplanterade från svågerns gamla mobil av samma märke. Sista året hade den en maggördel av tape och kirurghäfta.Nu har jag kommit så långt med nyingen så jag klarar att både öppna den, stänga den och SVARA i den utan problem. Nästa vecka tänker jag lära mig att ringa på den.

I natt ramlade lilla hylla i hallen ned med telefoner och prydnadsfåglar. Jag misstänker starkt Surögda Ester för det men har inga säkra bevis. Hon kom som skjuten ur en kanon och försvann under täcket hos mannen i vårt liv för att gömma sig i samma stund som allt for i golvet.

Vi har betongväggar så jag hade stora problem när hyllan blev uppsatt och jag gjorde slut på en förpackning med spik som bara kroknade när jag försökte slå in dem i väggen. Nöden är uppfinningarnas moder så jag satte upp hyllan med vita fina krokar med klister på baksidan - sådana som man sätter upp i badrummet för att ha handdukar på. Det var ganska mycket tapet som följde med när krokarna gav upp - det blir nog snygg med nya tapeter i alla fall i hallen framöver.

Jag vet inte hur många gånger jag kortslutit saker eller att de slutat fungera bara jag uppenbarar mig i närheten. Envis som en röd gris fortsätter jag dock att ge mig på tekniken, så nu har jag bytt färgpatroner i vår skrivare. Det var hur enkelt som helst så nu står den där fulltankad och fullständigt obrukbar.

Nu har jag lagt bort min cykelnyckel och har letat hysteriskt efter den överallt. Reservnyckel ligger på det där stenkluriga stället så jag inte skall glömma bort var den är. Tyvärr har jag glömt vart det stället är så nu återstår bara att försöka bryta upp låset på cykeln men mannen i mitt liv har gömt verktygslådan. Det har han gjort med flit det vet jag, han säger att cykeln inte kommer att ha skrotvärde om jag ger mig på den med hammaren och att nyckeln hittar vi nog snart.

Min man är glömsk och hänger inte alltid med i det som sker så hans uttalande vet jag inte hur jag skall ta. Förolämpar han mig eller känner han mig väl? Nu skall jag gå till centrum och köpa lite mera vita plastkrokar att ha i reserv, såg att mitt lilla upplag tagit slut. Man vet trots allt inte när behov av dessa rara tingestar kan uppkomma.

Nu sticker jag mot gubbdagis på Clas Olsson för nya underbara tekniska ovationer.

onsdag 4 augusti 2010

Jag vill tacka livet - som gett mig så mycket

Så sjöng Arja Saijomaa för länge sedan. Jag tycker inte om denna sångerska hon är inte min stil men orden bär mer än någonsin nu. Så mycket jag fått uppleva och så många gåvor livet ändå dagligen ger.

Mycket sker oväntat och mycket som man upplever kanske man inte kan värdera och ta till sig för än långt senare. Många saker hade jag inte velat få uppleva men det fick jag ändå. Hade jag varit religiös så hade jag kanske sagt som Jesus - Gånge denna kalk ifrån mig - men det gjorde jag inte för det var ingen ide'.

Livet är så otroligt rikt och flyktigt och jag börjar mer och mer förstå vad Carpe Diem står för. Vi lever här och nu och vi vet inget om morgondagen eller längre fram i tiden. Det som vi har i bagaget av händelser och tidigare erfarenheter kan användas för att gå vidare, men man ska inte stanna kvar i dåtidsgrottan. Man kan inte leva fullt ut i dåtid man stagnerar som människa.

Mitt liv har innehållit allt som tänkas kan, skratt, tårar, passion,tvivel,hat och lycka. Jag har älskat och jag älskar,dessutom vet jag att jag är älskad - en fantastisk känsla. Turen har givit mig vänner och en stor familj och många kontakter med spännande personer.Jag har fått förmånen att bli mamma till två vackra flickor en av dem är Flickan som skrattar i vinden.

Idag tackar jag livet för allt det ger mig. Min dotter den Vackra Fru Johansson föll ju ner i ett fjällstup i Norge och man fick hämta henne med ambulanshelikopter och flyga henne till Stavanger. Jag dog inombords när jag fick beskedet och trodde att att hon kanske skulle skratta med sin syster i vinden hon med. Det gick inte så hon lever. Hon är blåslagen och sönderskrapad och ledbanden i högerfoten har slitits av.Det var den foten som räddade henne för hon fastnade med den i en skreva och blev hängande i den tills hon blev räddad. Ledband kan lagas och hon skall iaf inte börja med balett. Hon är så vacker min dotter så det är inte klokt.

Nu har vi firat mannen i mitt liv för han har sin födelsedag. Vi har firat med mat och dryck med våra härliga vänner.Det har varit härligt.

Jag har sannerligen ett fantastiskt och rikt liv. Jag har ett liv att vara tacksam över och jag mår så bra.

måndag 2 augusti 2010

Jag har dött tusen dödar - jag är ju mamma

Döden är alltid närvarande i livet och det finns de som anser att det är det som gör livet levande. Jag vet inte riktigt men när min dotter "Flickan som är ett skratt i vinden" omkom så dog en stor bit av mig själv. Jag är hel nu om än sargad och mitt liv är rikt.

Den helg som har varit la all elektronik av i vårt hem av, datorer telefoner ja allt som man gjort sig bekväm med funkade inte längre. Man svär och lever om tycker allt är pest och läser tidningar istället medan man förbannar Telia.

En kväll ringde min gamla mobil som ligger i garderoben (den ligger där laddad för yttersta nödfall)och den har ett nummer som få kan och utnyttjar. När jag fått fram mobilen hörda jag en hulkande stämma som försökte säga ofattbara saker. Det var mina barns far som hickade och grät. Vår kvarvarande dotter "Den Vackra Fru Johansson" är på semester i Norge med sin man och vovve. Hon hade fallit utför en brant och hon flögs med polishelikopter till sjukhuset i Stavanger för att vårdas där.Jag dog och jag dog igen och egoistiskt nog frågade jag varför jag skulle drabbas - jag var så säker på att hon var förlorad denna min levande dotter. Hennes telefon fungerar inte efter fallet men jag fick till slut tag i min måg Herr Johansson. Han var lika förtvivlad han - det gällde faktiskt hans fru en underbar kvinna även om hon alltid är och förblir min (lilla)dotter.

Min älskade unge lever!! Hon kommer hem ikväll, hon kommer på kryckor, har stödbandage här och där och är fullständigt blåslagen men hon hänger ihop och är levande. Jag får se henne och vackrare barn har ingen mamma sett det är jag övertygad om. Mågen är helt knäckt men också tacksam för att hans fru finns kvar. Ikväll ska de berätta hur det hela gick till men det är inte så viktigt, jag vill bara med egna ögon se min levande dotter. Livet är det väsentliga och jag vill kunna följa min dotters levnad det är nämligen föräldraskap för mig.

Anybody skriver om föräldrar till barn med särskilda behov,funktionshindrade och utvecklingsstörda. Barn vars rättigheter inte tillgodoses och barn som kan utnyttjas på grund av det , eller inte ses av samma orsaker. De finns runt omkring oss och inte sällan så sköts de av sina föräldrar så långe de orkar och efter det blir det ofta "eget boende".Ett boende många saknar förmåga till att klara då de är små barn i vuxna kroppar.Tillvaron förstås inte av dessa barn men många i omgivningen utnyttjar situationen.

Flickor,kvinnor utnyttjas sexuellt, eget boende får inneboende av missbrukande "vännner". Ekonomin förstörs och man använder detta vuxna barn för att teckna mobilabbonnemang - många utvecklingstörda kan fås till att göra dessa saker för att de inte förstår konsekvenserna och de vill som alla andra vara vanliga och ha vänner. Det här är priset de och deras anhöriga får betala för "vänner"och att vara "som andra".

Mina barn har utvecklingsstörda kusiner, det är två vuxna småbarn som alltid kommer att förbli småbarn.Båda killarna är multihandikappade men på olika vis så de klarar olika saker väldigt olika. Denne ena av dem är mycket social och kontaktsökande medan den andre är autistisk och har en mycket svårinställd epilepsi med dagliga anfall. Den sociala killen förorsakade lynchstämning där familjen bodde tidigare och det cirkulerade listor och en kväll samlades mer än 50 personer runt deras hus och skanderade att huset skulle brännas om inte de och deras son sexualdåre inte flyttade.Alla visste vad det var för fel på grabbarna men en granne tycke sig ha sett genom häcken att grabben lekt med sitt könsorgan när han satt i en solstol i sin egen trädgård.

Ingen har sett den killen göra det som grannen såg (men det är mycket troligt att det är sant)små barn leker med sin kropp och utforskar den.Killen blev stämplad som presumtiv våldtäktsman, grannarna såg villavärdet på sina kåkar rasa och killarnas mamma hamnade på en psykiatrisk klinik. Numer bor familjen på annan ort och isolerat. Den äldre sonen har eget boende med gruppvård och han tillbringar sin lediga tid på ställen som biblioteket, sjukhusentren och apoteket, överallt där han kan träffa människor.

Denne glade kille är ett perfekt offer och han har aldrig stora summor i plånboken eller en dyr mobil för det stjäl "vänner. Hans mobil är en livlina till föräldrarna och han kan sköta den och även smsa på den. Föräldrarna har fram till nu tankat den med 500kr åt gången men nu vet de inte hur de skall göra i fortsättningen. Hans stora hjärta och naiva godhet har spelat honom ett spratt och han förstår inte pengars värde. En tjuga är lika mycket/litet som en tusenlapp, det är helt enkelt en peng.
Vid busshållplatserna gör just nu BRIS reklam för att man skall bli givare per sms. Man frågar helt enkelt: Vill du bli hjälte? Vem vill inte vara en hjälte när man knappt blir sedd annars? Kusinen smsade ordet HJÄLTE a 50 kr till Bris tills hans kort var tömt och inte blev han hjälte för det. Han är och förblir en varm utvecklingsstörd kille med trötta föräldrar som samhället har dålig beredskap och stöd för. Vad blir det av dessa stora barn när föräldrarna är borta eller inte orkar mer. Kolla vart ditt parti står i denna fråga - jag skall fråga mitt och blir jag invald så skall det bli en av mina frågor.